En heldag i stallet

Ingen skola idag. vilket gav mig massor tid i stallet :) red upp till ridskolan med Toddy och tänkte ta ett litet dressyrpass... Det gick ju som det gick med det, han var väldigt stressad när vi kom upp till ridhuset så det tog hur lång tid som helst att få honom att slappna av.. Det var hinder uppsatta åxå och dom stod i vägen. så när jag var klar med dressyren var jag tvungen att prova att hoppa några språng! Det var roligare än vad jag hade trott, jag som brukar vara så feg! :)

Sen red jag sigge en runda i skogen, mamma var med på Prestige :) Det blev lite luns i skogen, då vi försökte utforska en ny väg, Sigge älskade det! Öronen var spetsade rakt frammåt och stadig på foten så letade han sig fram över stock och sten! :)

Det som avslutade dagen var ett banjobb med Zante och Wissan. Det var väl okej, hade hoppats på lite mer gnista i Zante, han stannade mot slutet, dock var han inte särskillt trött i mål... Så lite tråkigt var det. Hulliganen däremot var jättefin! :)

Nu ska jag sova lite, imorgon blir det skolan hela dagen!

Gott och blandat :)

Hej igen :)

Igår var jag ledig, vilket var skönt efter förra veckans hets. Jag fick i alla fall reda på att jag klarade labbtentan! fick 8 poäng av 10, vilket var en lättnad. Jag hade ju bara skrivit 3 sidor medan vissa hade lyckats få ihop hela 12! så jag var lite nervös när jag hörde hur mycket alla hade skrivit men det handlar ju om kvalitet ;)

Jag spenderade gårdagen i stallet och på kvällen blev det ett besök hos kära Marina :D Vi såg på Globen horseshow och åt lite mat, inte helt fel.

Idag blev det skola på förmiddagen och sedan lunch med Kim, en av veckans höjdpunkter! den pojken är bara för go! :) Sen blev det hem, stallet och när jag körde och hämtade malin fick bilen sig en tvätt också, och den var välbehövlig! Nu håller jag på att försöka bara glutenfri hönekaka. Ska nämligen ha ett par vänner från klassen här på lördag och jag vill göra varm smörgåstårta! Kom på att det var värre än väntat då Elina är glutenalergiker. Och jag som aldrig bakar! Vi får väl se om det är ätbart ;)

Måste också lägga till att jag tycker att det är jättekul att Carmodys nya ägare har hittat min blogg! Det är otroligt roliogt att få några kommerntarer från er ibland! hoppas det fortsätter.

Tillbaka till brödet! Ha det bra :)


Glad

Det är otroligt hur vissa människor kan göra en så otroligt glad! Pratade med Kim under strömavbrottet och jag blev bara helt sprallig! fantastiskt, Kim är som en bror för mig, en av mina bästa vänner och så himla go människa. har aldrig varit med om någon bättre :) blir lunch med honom på tisdag.



Simply the best! alla förtjänar en kim i sitt liv :)

Blåst

Jag tror att det blåse ute :P kännde på jobbet idag att jag var tvungnen att sätta ner fötterna och stå stilla en stund för att inte blåsa omkull!

Jobbet idag var hemskt roligt! Det var så skönt att röra på sig efter denna veckan, har bara suttit innte och pluggat hela tiden! Så att få springa fram och tillbaka mellan hagarna var faktiskt fantastiskt.

Dåligt väder var ju lite tråkigt, hade varit skönt att rida en runda efter jobbet men vi hoppas på bättre väder imorgon. Så länge det inte är både mörkt och blåsigt.

Klart!

Äntligen är plugget slut för denna veckan!! Tentan avklarad och jag kan andas ut lite!

Imogron bli det lite jobb nere i trollabo! Ska bli skönt att röra lite på sig. Det har ju blivit alldeles för mycket stillasittande denna veckan.

Mina kära föräldrar har julpyntat idag, så nu har jag en fin adventsstake i fönstret åxå :)


skola och plugg

sådär! duggan gjordes igår, labbskrivningen blev nyss klar! stressade hela dagen över den igår. panikattack, check! blir inte mycket roligt för mig att uppdatera om denna veckan, ska råplugga inför tentan på lördag! men det blir en liten paus ikväll för då ska jag och Nadja på bio! breaking dawn med alla fjortisar ;)

kakor med ansikten

Idag vaknade jag av någon som höll på att stöka i köket, kollade på klockan och såg att den stod på 06.49. Fasen, har pappa försövit sig tänkte jag och försökte somna om. Sen hörde jag hur mamma började flaxa omkring panikslaget och skrika på Malin. Då hade vårt elskåp fattat eld!! Så det var ju bara att slänga på sig kläder och gåå ut. Pappa, som var ute i ladugården skulle byta propp när den gick och det var ju en jävla tur att det tog eld när han var där ute, så att någon märkte det! Pappa ringde Niklas, som trodde det brann i ladugården, som ringde brandkåren och ni vet ju hur det är om dom tror det brinner i en ladugård! Så 2 stora brandbilar och en jäkla ambulans kom farande med blåljusen på... PINSAMT, vad hade ju släckt allt på typ 2 min haha :) Senare såg vi hur folk körde förbi och letade efter något som brann! fin början på morgonen :P

Efter det ovanliga uppvaknandet var det stallet som gällde, jag mockade och gjorde iordning och mamma och Malin körde rakor med 2åringarna. Sedan väntade lunch hos farmor, hon var orolig för att vi inte hade fått tillbaka elen så hon bjöd över oss!

Det blev också en visit nere i trollabo för att vara med på invigningen av nya stallet. Där var det tipsrunda och jobbfotto som gällde. Trevligt att träffa massa folk som man inte brukar se annars :) Är tvungen att visa en bild på kakan vi fick på fikat! Fick tyvärr ingen klar bild men ni ser ju vad det föreställer iaf :)


Så roligt! :)


Har hunnit dra av skorna på ponnyna och på solan och släppt ut dom på lösdriften, vintervila blir det för dom små och solan är halt så hon får vila till hon är frisk igen. Har också packat för imorgon, ett montékval och 2 lopp, mamma kör!

Plugga har jag också fått göra! För imorgon börjar (som min kära klasskompis kallar det) helvetesveckan! får se om jag överlever den ;)

Klubbmästerskap!

Hejhej

Igår blev det ingen ridtur på Sea Gun, jag lagade punktering på sulkyn istället! Så imorse steg jag upp tidigt och red iväg på en runda, kändes otroligt skönt att rida så tidigt på morgonen.

Sen blev det in till travet för klubbmästerskap med ponnierna! Jag och Bosse var 5:a, gick 2 sek från sitt rekord. Duktig pojke :D Rezze och Malin var 7:a i samma lopp. Sen kom det roliga! Marina körde Bonso och Oscar körde Rezze i "vuxenloppet" och Oscar vann, med Marina tätt i hälarna!! Helt otroligt! Dom körde ju dock inte snabbare än vad vi gjorde i vårt lopp, vilket Malin var lite rädd för ;) Himla roligt, ska göras om till nästa år tycker jag! Malin hade förslag att dom skulle få byta häst då... så vi får väl se ;)

När vi kom hem var det bara att lasta upp Carmody och köra honom till sitt nya hem. Det var otroligt sorgligt. Jag har 2 ögonstenar av alla våra hästar och Camme är en av dom. Malin grät, jag försökte låta bli att gråta... Ja du, det var inget roligt.. Man får vara glad över det lilla, nu slipper han gå och skrota i en hage och får faktiskt komma ut i skogen lite. Och han bor ju nära, bara en mil hemmifrån. Det kommer vara tomt utan honom <3



Piggelin

God Morgon!
Idag känner jag mig verkligen pigg och glad! särskillt om man jämför med igår ;) Håller på med frukosten just nu, sen när det har ljusnat lite blir det att släppa ut hästarna, mamma burkar oftast göra det för hon är ju lite piggare ;) men när hon hörde att jag började vid 9 så fick gott släpa mig upp tidigare! Det är ju inte mer än rättvist när hon åker hemmifrån när jag vaknar av klockan.

Idag blir det skolan först, en föreläsning på cellbiologi. Sen blir det en runda med Sigge i skogen. Antagligen blir det lite plugg åxå, nästa vecka kommer bli jobbig med dugga mondag, labbskrivning tisdag och tenta lördag. Samtliga i Fysik!! Mitt hatämne ;) För övrigt får vi se vad som händer med dagen, jag är öppen för förslag :)

Bad day

Vaknade i morse och kollade på klockan som visade halv 10! Vilket betyder att jag glömde ställa alarmet igår och jag missade alltså min lektion, som började vid 8. Suck!

Så det blev en slö morgon med sen kom jag i alla fall ut och körde min ponny en runda. Klubbmästerskapen på lördag, jag kör ett lopp och Marina ska köra i "vuxenloppet". Ska bli lite roligt att se, hennes sambo ska köra Malins ponny i samma lopp. En viss tävlingsinriktad människa kan inte sluta tjata om det ;) roligt att höra att det glädjer folk men jag önskar att Marina kunde ta att lite mer på lek och inte bara blodigt allvar haha.

kände att jag hade en lätt huvudvärk i morse, men envis som jag är så ignorerade jag den utan att ens tänka på värktabletter. Visst funkar det i 99% av fallen men idag utvecklades det långsamt till en migrän så när jag började bli spyfärdig var det verkligen dax för pillerburken. Nu känns det mycker bättre men det är ju att föredra att ligga ner i ett mörkt rum... Vilket ger mig aldeles för mycket tid att tänka.

Så dagens stora grubbel är det jag har funderat på i några veckor nu... Vad ska jag göra med mitt hår?! Jag vet, dagens I-landsproblem och jag låter extremt tjejig och allt sånt men jag har verkligen ingen aning vad jag ska göra med det.. Just nu är det halvlångt vilket jag trivs bra med, jag ÄLSKAR att kunna sätta upp mitt hår, gör det flera gånger om dagen. Men samtidigt är det så skönt att ha kort hår och riktigt kunna ruffsa upp det. Jag passar dessutom sjukt bra i kort hår. Jag tonade mitt hår rött för en månad sedan och det var riktigt snyggt, tills färgen började blekna ut så nu vet jag inte vad jag ska göra med färgen heller. Jag menar jag tycker ju inte om att färga håret hela tiden, inte i längden i alla fall. Och rött är så svårt att macha andra färger till så gaderoben blir ju lidande. Så frågan är om jag ska se ut som en morot ett tag och vänta på min naturliga färg, färga det rött eller försöka färga över det röda jag har nu.
Några tankar?



Så ser mitt hår ut just nu


Lugnt

Gruppövningarna i skolan tog slut efter en timme idag och min luncdejt med ellen blev inställd så jag fick det mycket lugnare än vad jag hade tänkt mig.

Jag fick i alla fall köra en raka idag :D Toddy kändes jättefin, det blir lopp för honom på måndag! Mamma körde Prestige samtidigt och det var två laddade herrar. Evelina får kanske hålla i sig i montékvalet i alla fall ;)

Smått och gott!

Fick en glad överraskning idag när lektionen som skulle sluta vid tolv istället slutade vid 10 :D Det var sista föreläsningen för den kursen så det fanns inte så mycket mer för läraren att säga. Så det blev hem till hästarna och sen var jag fast i stallet hela eftermiddagen!

Red Sigge i sanden idag, kändes fin. Det var roligt att se hur han blev utan en annan häst, han har nämligen inte gått i sanden själv innan. Lite lugnare blev han allt! Sen blev det en tur på Wissan ihop med mamma och Zante. Vi fick chansen att prova våra pannlampor i skummet! känns ju rätt skönt att se grenarna som kommer i huvudhöjd! :)

Ikväll är min älskade vän Ellen tillbaka i färjestaden så imorgon blir lunch med henne och Kim på stan! Ska bli så kul att se henne igen, hon är verkligen saknad!


Jag och Ellen <3


Stolt tränare!

Måste ju bara säga att jag är lite stolt över ´min monté ryttare som jag haft på bonso i år, nämligen Isabella Axelsson, som inte bara lyckats ta tre (om jag inte räknat fel) 3:e platser och en 4:e på 5 starter. Hon lyckades få min galopperande kötbulle att springa 2.15,2, vilket är det snabbaste han sprungit under sadel. Hon blev också delad trea i Kalmarponnytravares liga Kungen av Kalmar!
Fint ekipage! Stort grattis Bella!


Fars dag

Jobbat nere i trollabo idag. Det var en väldigt fin dag att vara ute och jobba i, lite smått kall men vindstilla och klart. Det är otroligt hur ny-gammalt allt känns för mig, jag slutade där nere i Juni och efter det har det varit inflytt i nya stallet så det är nya hagar och nya hagkompisar även om hästarna är de samma. Lite konstig känsla faktist.. :)

Vi fixade klart snabbt i stallet idag, alla hästarna tog´s antingen igår eller så startade dom i fredags så det var bara mocka, ta in och fodra. Jag kan lova att det går snabbt när vi är fyra pers som är i full gång med det! Sen blev det lite exotisk planka som farmor sparat till oss som jobbat och alltså inte kunde komma till deras middag. Det är lite tradition att ha middag hos dem, både på Farsdag och morsdag. Det var mycket gott måste jag säga, älskar exotisk planka! :)

Självklart är det dax att ge  min kära Far lite uppmärksamhet nu, det har ju inte hunnits med idag än, bättre sent än aldrig!

Malin och Pappa
Malin och pappa <3


Fjärde gången gillt!

Fick sovmorgon i morse och fick nästan en chock när jag kollade på klockan, 11!! Gode gud.. Känns konstigt att man sovit bort halva dagen men trött som jag var igår kanske det var välbehövligt.. :)

Skönt att jag inte hade något annat att tänka på än mina små hästar. det blev två ridturer i dimman med Sea Gun och Hulliganen. Det var väldigt skönt med sigge, mysigt. Med Hulli kan man inte säga att det var mysigt, hon är precis som när man kör henne, hoppig och studsig som när man kör henne. Sedan kan man ju lägga till att hon har en sådan aktion så att man nästan trillar ur sadeln på grund av det! Men så duktig honär, min lilla flicka! Fyra gånger är hon riden och redan kan mitt 2 åriga varmblodssto galoppskänkel! stolt och lite överraskad blev jag allt :)


Min fina flicka, klädd i reflexer, bara för att synas i dimman! :D



Nu sitter jag och kollar på så mycket bättre men min kära far. Timbaktu's dag idag och än så länge tycker jag att artisterna har tolkat hans låtar bra! Hoppas det fortsätter så :)

Kyla

Hemma från travet nu. Det var ju inte den roligaste kvällen som jag varit med om.. Började med punka på däcket när jag värmde, fick stressa runt för att få låna en vagn och sen fick jag naturligt vis stressa ännu mer för att få tag i någon som kunde hoppa in åt mig loppet innan ponnyloppet. Loppet gick inte så bra, men som vanligt gjorde bonso så gott han kunde så det är svårt att bli missnöjd på honom då ju.. <3 Omstarter var det ju i varje lopp tror jag, så det blev försenat. Men det värsta av allt var kylan! Ja, jag vet att jag inte ska klaga när det är rekordvarmt för att vara November men ucsh! inte kul att jobba ute i sånt väder. Jaja, lite klagan är väl tillåtet ibland? :) Nu ska jag iaf sova och jag har en känsla av att jag kommer sova väldigt gott inatt ;)

Torsdagsmys

Tentan avklarad pch nu kan jag ta det lugnt... tills nästa vecka iaf ;)
Varit ute i stallet och fixat, hovslagaren var här åxå, skodde bland annat Toddy (Classic Today) som startar imorgon, mamma kör. Själv ska jag köra min köttbulle till ponny i det insprängda loppet. Mailn ska in med rezze med så det blir tre hästar in. Lite jobb i vinnarcirkeln ska hinnas med också.

Nu ska jag gotta mig lite med kladdkaka som jag gjorde igår, och supergod blev den, riktigt kladdig och med banan i! Mumma :)


Tenta Time!

Igår var det plugg för hela slanten! Idag blir det iaf Kemi tenta :) Känns alltid lika skönt att fått det gjort. Går dock från 8 till 5 idag så troligen blir det inte så mycket tid i stallet idag heller, brukar vara rätt trött när man avslutar dagen med 4 timmar fysik... Men imorgon blir det tävlingar på kalmar så jag får se fram emot det ist.

Introduktion!

Hejhej.
Jennie Heter jag, 20 år gammal. Jag bor strax utanför torsås på en gård. Jag pluggar till optiker och på fritiden finns egentligen bara en sak som gäller nämligen hästar. Eller lite med specifikt trav. Här hemma har vi för tillfället 12 hästar varav 2 ponnytravare, 6 hästar i träning, ett föl, ett fölsto, och två som inte gör något för tillfället, den ena ska säljas  och den andra är förhoppningsvis ett blivande fölsto.

Som ni förstår kommer bloggen handla väldigt mycket om hästar men jag ska försöka klämma in lite andra tankar här åxå :)

Hoppas ni hänger med mig!

Kram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0