Valborg

Hej alla!
Idag är det valborgsmässoafton, och med det kommer en massa städning, vi har alltid en egen brasa här på gården så på det viset kommer en del folk hem efteråt för lite dricka och så klar fika! :) Alltså ska huset vara fint, så jag har dammat massor, städat och klippt gräset (vilket jag aldrig gör annars). Mamma har bakat massor och pappa har städat undan i trädgården. Så nu är vi redo för brasa! :)
Hat till och med fixat håret med trippeltången, dagen till ära :)

Ingela

Hej!
Travet igår var en disaster, usch vad trött jag blir! Toddy försökte inte ens trava, mamma hade honom hur fint som helst på bettet och så precis innan bilen släpper galopp som vanligt... Det är tråkigt att ha en så kapabel häst när han inte vill gå felfritt.. Solan blev "störd" till galopp eller vad man ska säga, en kusk skrek till som fan och stackars sola blev så klart rädd och hoppade. Inte världens bästa dag.

Idag var det bättre, jag passade nämligen på att träffa Ingela, som hade en ledig helg och bestämde sig för att komma hem! Grymt roligt, hade inte sett henne på jättelänge så vi hade massa catch-up att göra :)

Veckans ämne: min favorithäst

Är med i en fb-grupp med travbloggar, där vi får olika ämnen att skriva om varje vecka. Och veckans ämne är min favorithäst. Och där kan jag ju skriva hur mucket som helst ;)
Min favorithäst, som så många vet är min lilla Bonso. Han må vara en liten häst men det finns så mycket personlighet och kärlek i honom i alla fall.

Det var en sommardag 2005 på börjes hästauktion i Tingsryd. Jag var 14 år gammal och hade blivit kär i ponnytravet då jag varit med mamma på travtävlingar i tingsryd. Då var det bara att köpa ett russ och ta license. När jag och mamma började spana på hästarna föll jag för en häst som jag ville ha, och mamma hittade en annan häst som hon tycktr om och det visade sig att mamma hade väldigt bra smak när det gällde hästar ;)

Det var inte helt lätt i början, då han var 4 år, nykastrerad och inte överdrivet mycket hanterad men när han bara förstod vem som bestämde så gjorde han en helomvändnig, blev så hemskt snäll och han blev min bästa vän. Än idag finns det ingen varelse som jag litar mer på än Bonso och jag kommer aldrig att göra mig av med honom, han betyder aldeles för mycket för att jag skulle klara det.
Innom travet ger han verkligen allt, det blir en hel del galopper för att han alltide vill komma frammåt, även om benen inte helt hänger med. Det har blivit flera minnesvärda lopp genom åren och jag värderar varje sekund högt. Han är orsaken till att jag fortfarande, vid 21 års ålder håller på med ponnytravet, jag skulle gå genom eld för honom.

2 av Bonsos bästa lopp, båda från förra året. Den översta är vinsten i ett insprängt lopp på Kalmartravet (med segerintervju) och den andra första starten förra året, då han sänkte sitt rekord över 5 sek och blev 2:a. Leta efter vit kusk med blått axelskärp.

Torsdag

Hej!
Ridit Solan idag, hon känns fantastiskt laddad. Så vi får ju hoppas att hon kan vara lika laddad imorgon! En häst i hennes lopp är struken, så hon får 6:e spår istället! Känns mycket bättre. :)
Igår var jag och hälsade på min lilla Bonso. Han har verkligen gått ner, Bella gör ett bra jobb och det känns ju alltid skönt :) Det är bestämt att bosse ska stanna kvar lite längre. Malin försöker sälja sin ponny så det känns inte lika kul att åka iväg själv.. Och så blir han bättre prioriterad där han är nu då de stora hästarna är viktigast här hemma.
Sånt är livet, ha det :)

Glad tjej

Hej Hopp!
Har varit lite bloggtroka på sista tiden men jag ska försöka bättra mig! ;)
Jag är överlycklig! Sedan i lördags har jag ridit 2 skrittrundor och körit 2 rakor! Äntligeen!!!! Kan inte beskriva hur skönt det har varit! Klarar dock inte mycket mer än en tur om dagen, men det är en början!
Igår var jag också och simmade, tyckte det var så himla skönt. Så jag pumpade ut mig helt och hållet, simmade väldigt energiskt :P
Har haft ett konstigt illamående idag, har bara växt och växt hela tiden så jag somnar nog tidigt ikväll, ha det bra! :)

Provlopp!

Idag gjorde min fina flicka sitt första provlopp! Tyvärr så var det bara 4 hästar med och så gasade alla på med allt de hade, vilket ledde till att alla hade stora luckor till nästa häst. Så hon fick springa själv hela vägen iaf.. men hon skötte sig fint i voltningen och mamma var ändå nöjd med henne! Så det där kvalet kommer närmre och närmre :)

Jobbat!

Hej!
Igår var jag och jobbade! Kändes fantasktiskt att kunna göra det igen efter mina 8 helvetesveckor! Skönt att springa fram och tillbaka mellan hagarna nästan hela dagen, men gud vad trött jag blev! blir väl så när man inte har gjort något speciellt på 2 månader. Snart är jag förhoppningsvis tillbaka i sadeln igen, gud vad jag saknar att rida!
Hoppas på att pellan ska föla snart, hon har gått över tiden, är stor som jag vet inte vad och ber sig konstigt, har varit fölvakt här hemma sedan i fredags. Vill ju inte att fölet blir för stort i magen.


Kadrilj

Har suttit hela förmiddagen med inspelningen jag hade från påsklägrets kadrilj uppvisning, tog längre tid än vad jag väntat mig, men nu är det klart! :) Dom små barnen har valt musiken, mina öron började nästan blöda innan jag fick ordning på den ;)

Hejsan!

Är nu hemma från ett roligt men samtidigt rätt så hektiskt läger. Har varit hemskt roligt att få vara med och planera allt och jag tycker ju om barn, även om dom var väldigt duktiga på att ta slut på en! Vi ledare somnade runt halv elva medans vissa barn var vakna till kl 3! Är det läger så... :)
Igår, tack vare de tre närmsta dagarnas sömnbrist (och kanske lite för mycket skitmat, som det så lätt blir när man är iväg) måder jag hemskt dåligt och gjorde absolut ingenting efter stalltjänsten.
Lite lägerbilder!
Agility
Kadrilj
Gymkana
Stafett lekar!

Bloggtorka

Hej!
Ja, jag vet hur dålig jag har varit på att blogg och tyvärr så blir det inte mkt bättre då det är läger på travet imorgon, sedan kusktröff på onsdag och efter det blir det F-stan då Ellen och Tomas är hemma nu i veckan. Det är där jag lyckats hålla hus nästan hela dagen idag åxå, gäller att passa på!
Ellen & Tomaten!
Hör av mig så fort jag får tid och internet igen! Ha det så bra så länge! :)

Glad Påsk!

Glad Påsk på er alla!

Har precis ätit frukost med famlijen, åt lite ägg till men det var väl det närmsta vi kom till "påskaktigt" men det blir andra bullar vid kl 12, då vi ska till farmor och farfar. Tydligen så har dom tänkt införa en liten påsktradition. Mys :)

Brukar ni läsare göra något speciellt övet Påsk?
Lägger upp en vårbild, tycker det ska va riktig vår när det är påsk. Synd att vädret inte tycker så.

Chatrin!

I Tisdags var det en väldigt speciell dag för då landade min kära Chartin på kastrups flygplats, sist jag såg henne var det 28/8 tror jag så hela dagen igår gick åt till henne. Och gud vad hon har varit saknad! Vi spenderade största delen av dagen med Sex and the city S01, hann även med en skogspromenad, massa prat och god mat. Superglad Jennie! :)

Jägersro 3/4

Hej!
Har haft en hel del att göra denna veckan. I tisdags var jag först hos arbetsterapeuten, fick en liten skena (att ha vid lite tyngre arbete och hos hästarna) och lite nya övningar till handen. Skönt att det går åt rätt håll :) Simmningen satte hon dock stopp för i ett par veckor, mindre kul...
Sedan tog jag och mamma en sväng ner till Jägers med Toddy, blev inte bättre än en diskning, kusken var hemskt nöjd med honom förutom i starten, då han sterssade upp sig som vanligt. Hemskt tråkigt då han bara flög till ledningen i provstarterna.. Som vanligt då, NYA TAG! :)

Simmat!

Hej hopp!
Idag har jag äntligen simmat igen! Det har varit saknat, lite öm i armen nu men helt klart värt att! :) Blev 1000m.

Har också varit på möte, planerat inför påsklovslägret som jag ska hjälpa till med, roligt  :)

Så mycket annat har inte hänt idag, imorgon blir det arbetsteurapeuten med armen och sedan bär det av mot jägers med toddy :) Solan har tyvärr visat sig halt så det blir vila för henne..

RSS 2.0