Stockholm!

Hej alla!
Är på plats i Stockholm för att se elitloppet :)
Det är tredje året i rad som vi åker upp med familjen och det är ju rätt skönt, komma hemmifrån, käka hotellfrukost och självklart den härliga känslan som bara finns på självaste elitloppet! Trivs som fisken i vattnet att vara på plats just denna helg.
Elitloppsbussen förra året! :)

"ledigt"

Hej!

Har tråkigt nyheter, Zandra har sprungit upp sin gamla skada som hon fick för 2 år sedan, så nu har vi gett upp. hon skan få bli mamma helt enkelt och det är väl inte helt fel det heller? Bara synd att det ska bli så med våran bästa häst! Hon har ju skalle och steget, är det för mycket begärt att hon ska få vara frisk i kroppen?

Nu när Zandra har slutat tränas har vi inte en häst att träna, bara inkörning på 1åringen. Det känns hemskt konstigt.. det har aldrig hänt innan, av vår 8 hästar här hemma har dom antingen fått bete eller är dom inte friska pga olika saker. Hur stora är dom oddsen egentligen?? ;)

Får se det som lite "ledigt" från hästarna. Känns lite trist men i detta vädret hittar man väl alltid något att göra? :)

premiärdopp!

Igår var det dax för årets premiärdopp! Var jätteskönt, särskillt när man gått hela dagen och varit helt överhettad! Nadja och jag tog en lite tripp till Vissefjärda och mös i solen :)

I lördags!

I lördags var det kval som gällde för min hulligan! Vi  viste ju att hon inte var startklar men tyckte ju att en 25 tid skulle hon ju klara. Tänkte ju lite på uppfödaren och tyckte att vi skulle göra ett försök innan hon fick lite bete :) Tiden blev 1.24,9. Nästan lite skrattretande att hon alltid ska va på gränsen, min lilla knäppis.
Zandra blev diskad i montékvalet. Synd men det är väl bara att försöka igen!
lite bilder, tagna av Tom Nilsson:

Veckans ämne: min finaste tävlingsbild

Har några fina tävlingsbilder, men min favorit måste vara vinnarfottot från segern i mitt allra första lopp (på stor häst såklart). Den betyder ju väldigt mycket för mig, att bara få gå ut och vinna sådär, och dessutom med min och systerns egna häst! Ofattbart.
20/6 2010

<3

Fantastiskt roligt igår kväll! :)
Kärlek till mina tjejer :)

Fullt upp

Hej

Kom hem sent i Måndags efter gotlandsresan (skönt att sova i sin egna, rymliga säng!) och igår jobbade jag lite :)

På kvällen kom Chatrin och nadja över för lite tjejkväll! Hade extremt roligt och jag behövde lite catch up med mina tjejor! Dom är ju mina älsta vänner och vi ses aldeles för sällan. Vi bestämde oss iaf för att ta och fixa ihop en liten grillfest imorgon :) Så jag har haft en del att göra nu :)

Var inne i Kalmar och körde jobb med  Zandra och Wissab idag, båda ska kvala på lördag, kändes väldigt fina båda 2 :) Tyvärr verkar det som om vi inte har mer än dom 2 att träna just nu, Zante har ett svullet bakben som ska få vila lite och Sola & Toddy ska få besöka veterinären innan vi tränar vidare med dom.

-bilder från igår:


Visby

Hej!
Nu har jag fått lite tid över till att blogga! Igår var det full fart hela dagen, vi har haft jättekul! :)
Dagen började med att kolla på hopptävlingar och sedan var det fullt upp i stallet. Runt 8 gick vi in till visby för att äta lite, kom tillbaka runt 10 och då spenderade vi ett bra tag i stallet och snackade skit med Thomas Jonsson, en rätt så underhållande människa om man får säga så :)
Sherdil och Marina skötte sig bra. Var inte så snabba till start, hamnade 2:a ytter och kom till dödens ca ett varv kvar (lite oräker på när men tror det var då) och då var Sherdil så het att han låg och tryckte på ledaren ända fram till sista kurvan, då mjölksyran började komma och hon fick ta upp honom lite för att inte få galopp. Trött var han på upploppet men släppte bara förbi en annan häst (som svarade fantastisktt på ryckhuva!) och var alltså 3:a i mål :) Nytt rekord på medeldistans blev det åxå, 1.17,5 :)

Lite update

Hej
Dålig bloggning sista tiden, måste skärpa mig lite!
Igår startade Solan, fick 8:e platsen men skötte sig inte bra, hon tar inte i något i loppen och vi börjar bli lite trötta på det.. Fick åxå jobba på travet igår, första gången sen februari, kändes skönt :)
I onsdags var Zandra och Toddy inne på banan, mamma och Malin red monté med dom. Zandra skötte sig fantastiskt! Gick under kvaltid och för första gången sedan sommaren 2010 stämde aktionen för henne inne på banan! Hemskt skönt, kval på lördag! ;) Toddy galopperade även i monté, och gick bra sen efter galoppen, som vanligt..
Nu ska jag till gotland med Marina, hon ska rida montélopp där imorgon och jag får följa med som hästskötare! :) Ha det gutt :)
Marina och Sherdil J

Nyklippt

Hej!
Idag åkte jag in till stan för att klippa mig hos duktiga Therese, så nu är jag fin i topparna inför sommaren :) Känns skönt men samtidigt blir jag alltid nojig när jag känner ingenom håret och märker att något fattas.. lite knäpp måste jag ändå va..? :) Sen passade hon på att platta mitt hår och göra en uppsättning. Jag älskar ju när folk håller på med mitt hår, tycker det är mysigt på något sätt. Och snyggt blev det åxå!

ponnytrav :)

Idag var det dax för årets första ponnytravtävling! Jag åkte in för att titta på min älskade Bonso såklart, som skulle gå 2st lopp :) I montéloppet var han så duktig, bara en galopp och gick super under tryck, gick 2.11,2 vilket är nytt montérekord för honom! Han slitade på en välförtjänt 2:a plats. Stolt matte! Andra lopper var han diskad i, men han gick så fint mellan galopperna, räknade ut att han skulle ha gått ca 2.07 om han inte varit diskad och det är ju jättebra, då kusken Jossan inte har kört så många B-ponny lopp.
Summerat så är jag nöjd med dagen, tycker att Bella har gjort ett så bra jobb med min köttbulle<3

kanonväder

Hej!
Vliket kanonvädet vi har haft idag! Red Solan i T-shirt ju, hur skönt som helst! :) Solan var pigg och glad, jobbade emot mig lite när jag ville jobba henne i lagom tempo, hon ville springa mkt snabbare ju ;)

Lilla fölet kommer upp själv nu, så skönt att slippa tänka på det inatt. Vi har turats om 2 nätter med att springa ut och lyfta upp honom och det har rubbat mig lite känner jag för jag är trött nu, och jag är aldrig trött vid denna tiden på dygnet. Tillbaka till fölet så har han varit väldigt rörlig idag, om man jämför med de andra dagarna. Han springer görna med pellan och har till och med galopperat lite ;) Så imorgon blir det att flytta honom till en rikig hage, vi har haft honom i trädgården för att ha koll på honom och för att han inte orkade gå så långt innan men nu behöver han inte uppsikt på samma sätt och är lite för rörlig för att få va kvar i trädgården. Kommer sakna att ha honom precis utanför dörren bara, Löjlig som jag är :P

Lyfta föl

Hej alla!
Måste säga att jag är kär i den nya fölungen, en sådan social liten krabbat trots att han bara är ett dyng gammal. Vi har dock lite problem, han kan av någon anledning svårt att ställa sig upp själv, så vi får gå och passa honom varje timme och se till att han kommer upp. Så det har varit ett långt dygn. När han väl har kommit upp så är det inga problem med att gå eller dia utan det är bara just att resa sig som inte är som det ska. Men det verkar som om han börjat få klämm på att nu, håller tummarna för det. Han har också haft lite problem med förstoppning, vi har fått hjälpa till att "skölja" ändtarmen en gång och hoppas att det räcker, så det inte blir stopp igen.
Han har ju extremt långa ben (längsta vi har sett) undrar om det påverkar uppstigningen? :)

Välkommen till världen!

Idag har vi fått tillökning här hemma, och mitt dagen åxå! :) En liten pojk, e. Laddie u. Counterspell. Det är så himla roligt när man får vara med vid fölningen. En stor pojk var det så det var jobbigt för mamma :)

RSS 2.0